Du är här

Caycedag 1

22 nov 2008

Stiftelsen Edgar CAYCE Center hade sin första konferens i juni 1994. Tanken att anordna en Caycedag i Stockholm hade funnits under ganska lång tid och efter konferensen sommaren 2008 bestämde vi i styrelsen oss för att förverkliga den. God hjälp fick vi av Karin Bernström, som är terapeut i Bromma samt Kinga Håkansson, som då var medlemsansvarig i Stiftelsen.

Runt 40 personer vågade sig ut i ett vintrigt Stockholm den 22 nov 2008 och tog sig till Osteopatskolan, dit vi förlagt dagen. Gun Olofsson inledde med att hälsa alla välkomna innan Karin Bernström berättade om hur viktigt det är att andas rätt. Med hjälp av korrekt andning kan man lösa upp spänningar i kroppen, känna välbehag och minska sin stress. Hon demonstrerade också några enkla övningar, som man kan göra hemma. Karin ledde även en meditation till Jim Commanders musik ”Edgar Cayce´s Sounds for Meditation.”

Efter en kort paus berättade Gun om ”Edgar Cayce – hans liv och verksamhet.” Det handlade om händelser i Cayces liv från barndomen till vuxen ålder. Tonvikten låg emellertid på hans readingar. Edgar Cayces totalt drygt 14 000 readingar delas upp i sex grupper. Gun berättade om de olika grupperna och belyste dem med exempel.

Efter lunchen, som bestod av Karins välsmakande soppa, serverad tillsammans med hennes fantastiskt goda hembakade bröd, var det Kinga Håkanssons tur att berätta om ”Sjukdomens andliga budskap.” Visst är det så att alla sjukdomar inte bara är en fysisk åkomma utan även vill lära oss något på det andliga planet. Kinga gav exempel på detta såväl från sin egen sjukdomsbild som andras. Föreläsningen gav oss mycket att tänka på.

Efter fikat, handlade det om Cayces hälsoprodukter och hjälpmedel. Gun inledde med att tala om födans betydelse. Vidare berättade hon om olika Cayce-kurer som äppeldieten och ricinoljeinpackningen. Några olika hälsoprodukter och hur de kan hjälpa vid skilda sjukdomar presenterades och på overhead visade hon några av de apparater Cayce tagit fram för att förbättra vibrationerna och därmed hälsotillståndet i kroppen.

Den avslutande föreläsningen handlade om andliga vibrationer. Enligt Cayces readingar är vibrationer de verkliga blockbyggarna i hela skapelsen. Allt utgår från den Skapande Kraften som manifesterar sig på olika vibrationsnivåer och med olika vibrationshastighet.

Vibrationer kopplas bl.a. samman med healing, medvetande, platser, stenar, nummer och namn.

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer