Du är här

Lektion 8 - 2019

natur träd dimmaBLOGG fredag 2 augusti 2019 av Jennie F. Taylor

Lektion 8: Var ett med naturen

Naturen är den bästa boken av alla! [903-6]

För augusti månad fokuserar lektionen på att vara ett med naturen med det övergripande temat hur detta hjälper kroppen, sinnet och själen. Det kan tyckas mycket att be om, men jag tror att naturen lever upp till utmaningen!
Jag börjar med några av mina favoritcitat hos Cayce om naturen.

Vet detta inom dig, så att du aldrig blir så världsligt klok att du inte kan lära dig något av att titta på en solnedgång, lyssna till musikens toner, barnens skratt, fågelns sång, bäckens porlande ... [2869-1]

Fågelns sång, rosens skönhet, surrande bin, sådana aktiviteter som i sig själv ger uttryck för glädjen att bara - för tillfället - använda en del av Gud i sin aktivitet. Tänk om alla människor överallt bara kunde få det medvetandet i livet och i livets erfarenhet… [410-2]

Och i följande sa Cayce, ”... vare sig det är mineral, grönsaker eller djur, dessa är förandligade i förmågan att använda, göra, vara allt som Skaparen har gett dem att göra.” [281-54]

Vad Skaparen gav dem att göra ... Jordens riken förstår sin roll och accepterar den. De är skapade av och är Ett med de Kreativa Krafterna. De lever i flödet.

Det är värt att fråga oss själva, vad vi kan lära av den naturliga världen om att vara Ett med de Kreativa Krafterna.

Cayce var också mycket specifik om hälsofördelarna med att spendera tid utomhus, som i denna reading:

Det bästa sättet att hålla dig ung ... är att hålla dig nära naturen, nära aktiviteter i alla former av träning som djupt andas in ozonet och naturens skönhet. För du kan andas in den i din egen själ, precis som med en solnedgång eller en morgonsol som stiger upp. [3374-1]

Skogsbad

Cayce kan ha varit före sin tid eftersom studier idag visar hur readingarnas rekommendationer har visat sig vara hälsofrämjande. I Japan kallas sedvänjan att tillbringa längre perioder vid träd ”skogsbadning” eller shinrin-yoku. I många vetenskapliga studier - av vilka många framhålls i boken Forest Bathing av Dr Qing Li - har denna vana visat sig ge en positiv inverkan på människors hälsa. Dessa studier kom fram till slutsatsen att skogsbad minskar stress, ångest, depression och ilska samt höjer energin, förbättrar sömnen och ökar den allmänna hälsan!

Dr Li säger: ”Skogen är som vår mamma, en helig plats, en gåva till oss människor från det gudomliga. Den är ett paradis för läkning. Moder Natur fyller oss med förundran och nyfikenhet och bjuder in oss ... Hon arbetar i harmoni med oss ​​... Konsten att skogsbada är konsten att ansluta sig till naturen genom sinnena.”

Han fortsätter med att säga att nyckeln till att låsa upp skogens kraft är att använda våra sinnen. Han säger: ”Låt naturen komma in genom dina öron, ögon, näsa, mun, händer och fötter.”

Även om du inte kan komma till en skog, kan du fortfarande använda dig av naturen genom dina sinnen. Här följer nio sätt om hur du kan ta naturen till dig:

Nio sätt att ta naturen till dig

1. Ha ett fågelbad (fåglar behöver vatten för att dricka och för att putsa sig!).

2. Lägg till växter som ger fåglar föda och lockar till sig fjärilar och bin.

3. Bygg/skaffa en fågelholk och/eller ett insektshotell, (byggvaruhus  kan hjälpa dig med rätt material).

4. Campa - även om det är i din egen trädgård!

5. Naturen finns inte bara på marken, höj blicken! Titta på molnen och stjärnorna och var en fågelskådare!

6. Plantera i trädgården. (Och den extra förmånen blir att få lokalt odlade, ekologiska och färska grönsaker - precis som Cayce rekommenderar!)

7. Hoppa över bilkörningen om du är tillräckligt nära för att gå! Cayce rekommenderade ”… en god snabb promenad, morgon och kväll, även om den bara är kort, och var ute i det fria när det är möjligt.” [816-13]

8. Lär känna ett träd! Cayce menade att vi till och med kan kommunicera med ett träd om vi tillbringar 20 minuter med ett utvalt träd, varje dag i 20 dagar!

9. Ta in utomhussaker såsom växter, stenar, en liten fontän kanske med porlande vatten, terrarier, blommor med mera.

Hur man mediterar på ett träd

Kanske har du begränsad tillgång till det stora utomhusrummet, har dåligt väder eller bor i en stad med inte alltför många utomhusalternativ. Här är en övning som du kan göra inomhus genom att ansluta dig till naturen genom meditation. Tänk på ett träd i ditt sinnes öga och håll kvar bilden under din meditation på 15 till 20 minuter:

1. Hitta tid, utrymme och tystnad och sitt i aktivt tålamod.

2. Tänk på ditt träd. Lyssna på ditt träd. Om ditt sinne vandrar till vardagen, prova följande: a. Föreställ dig ditt andliga väsen i trädets rötter. b. Föreställ dig att ditt andliga väsen är inbäddat i trädets stam. c. Föreställ dig att ditt andliga väsen stiger inom trädets grenar till trädets topp.

3. Tänk på detta: a. Vad ser du? b. Vad förnimmer du? c. Vad känner du?

Vi kan få stor visdom genom den gudomliga närvaron som finns i naturen om vi bara lyssnar.

ENHET

Det finns flera readingar som upprepar enheten i hela skapelsen:

I HELA NATUREN skapar Skapelsens Ande! [345-2]

Källan till allt liv och liv i alla former ... är av en källa, Gud. [4047-2]

För livet som det manifesteras, vare sig det är i gräset, rosen, trädet, hunden, katten, fågeln, djuret, ÄR en manifestation av det ni dyrkar som Gud. [1367-1]

En reading instruerade oss till och med exakt med:
Därför är skönheten utomhus, harmonierna i naturens aktiviteter, alltid ... lektioner för livets egen erfarenhet. [69-1]

Jag skulle vilja avsluta med följande notering som Gladys Davis Turner gjorde i rapporten för reading [3374-1].

År 1971 skrev hon in en dikt i filen tillsammans med en anteckning som löd: ”Idag gav en deltagare i Shane Millers A.R.E. bibelklass i N.Y. mig följande GUDS bön TILL MÄNNISKAN, skriven av Shane Miller, som jag tycker är relevant…”:

GUDS Bön TILL MÄNNISKAN

Hör detta, mina barn –

Visst är jag medveten om era lidande på jorden. Jag hör nästan bara om det nu för tiden.

Men kan du ärligt säga att jag lämnade dig där utan en ledstjärna eller lämnade dig okunnig om lagen? Om jag inte hade tillåtit dig att göra som du ville, skulle du då inte ha sagt att jag förstörde ditt roliga? Därför gav jag dig fri vilja. Ingen kan ta ett steg utanför en klippa eller en hög byggnad utan att förvänta sig konsekvenser. Tyngdlagen är också en av mina lagar, vet du, precis som alla andra …

Vad jag verkligen vill veta är, har du människa märkt någon av mina solnedgångar på sistone? Har du funderat på den känsliga kraftbalansen som skapar en blomma? Hur är det med tårarna i ögonen hos en vacker kvinna eller ett barns leende? Hela symfonier komponeras och utförs av havets rörelser. Har du stannat upp för att lyssna? Varför inte? Jag gjorde allt detta åt dig …

Denna blogg ingår i A.R.E.s Enlightenment-serie under 2019. Medlemmar i A.R.E. kan få tillgång till allt tillgängligt material, som inkluderar en online video och nedladdningsbar månadsläsning, i medlemsdelen på A.R.E.s hemsida EdgarCayce.org/members.

Du som är medlem i Stiftelsen Edgar CAYCE Center kan få inloggningsuppgifter till denna. Kontakta Gun via info@edgarcayce.se eller tel. 073-945 27 50.

Jennie E. Taylor har studerat Edgar Cayces readingar i över 30 år. Hon är sedan länge anställd vid A.R.E. och är dess nuvarande marknadschef. Under elva år var hon ledare vid ett internationellt djurskyddsnätverk. Hennes djupa kärlek och medkänsla för djur inspirerade henne att undersöka Cayces readingar i detta ämne. Hon upptäckte då den betydelse som djur och natur har för vår andliga väg samt möjligheten att de har sin egen andliga resa och liv efter döden. Hon jobbar för närvarande på en bok i detta ämne och använder samtidigt sina förmågor i djurkommunikation.

Gå till >> Introduktion - 2019 >>

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer