Du är här

Meditation enligt Cayce

Utdrag ur artikel ursprungligen publicerad i Källan nr 6 - 2001

Meditation
Det existerar många metoder och riktningar för att meditera och då det är genom meditation, som vi kan börja att förändra våra vanor och mönster, är det synnerligen viktigt att vi hittar en metod, som passar just oss. Tyst bön kan vara ett bra början att tona in sig på för att kunna meditera.

Enligt readingarna är bön en aktivitet, som sker i hjärnan – vi sänder i väg något budskap.

Meditation innebär att lyssna med hjärtat till det gudomliga inom oss – att öppna sig för att ta emot. Ordet lyssna ska inte tas bokstavligen. Det är snarare en villighet att ta emot något, som är starkare än du själv, att lyssna till sin intuition, att komma ihåg vem du ursprungligen är. I vårt ekorrhjul har vi glömt varför vi ursprungligen är här, varför vi måste avsätta en 10 – 20 minuter varje dag för att komma ihåg detta. Vi ska inte förvänta oss att få något till oss varje gång. Det är en vana som kommer att förändra oss ganska långsamt.

Mark berättade om en man, som kom fram till honom på ett seminarium och nämnde att han mediterat i tio år, utan att han märkt att det blivit något stort resultat. Mark frågade då om han inte förändrats något under dessa år. Innan han hann svara, bröt hans hustru in och sa: ”Han är en helt annan människa att leva tillsammans med nu – en totalt förändrat personlighet!”

Enligt Mark lönar det sig föga att meditera efter ett mantra. Förändringar uppkommer inte för att man säger några magiska ord, utan bara om man ändrar sin andlighet. Det kan man göra med ord – om de betyder något för just mig. Det är bra att välja en kort affirmation på sitt eget språk, högst två meningar. Cayces metod att lära folk meditera gick inte ut på koncentration, utan på att uttala några affirmationer och låta dem väcka en vibration i sinnet.

Om man bara kan hålla denna stilla känsla inom sig själv under 45 – 60 sekunder, så är detta enligt Cayce vad han kallar meditation.

Det är, intressant nog, den tid det tar för en droppe blod att gå från den ena änden av kroppen till den andra. Då blodet passerar de endokrina körtlarna, blir det påverkat och det sker en ändring av hormonerna. Det blir en biokemisk reaktion, som helar och förändrar oss. Enligt Cayce så är de endokrina körtlarna i förbindelse med vår själ.

När vi mediterar, så öppnar vi upp oss och kan då bli en sårbar kanal. Readingarna angav att vi kan be om beskydd exempelvis med det följande: ”Herre, när jag öppnar mig själv för de osedda krafterna, som omger tronen av nåd, skönhet och makt så omger jag mig med det skydd, som finns i tanken på Jesus Kristus.” [262-003 - 16].

Etikett: 
Drivs av Drupal

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer